Werkwijze en mentorschap vergoeding
Bij De Mentorij staat persoonlijk contact centraal. Het is belangrijk dat we samen een goede start maken, zodat je weet wat je van mij kunt verwachten en ik kan aansluiten bij jouw situatie.
Mijn werkwijze is als volgt:
1. Kennismaking
Neem gerust contact met mij op via telefoon, e-mail of het contactformulier. We plannen een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek bij jou thuis of op een andere plek waar je je prettig voelt. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw situatie, wat mentorschap voor je kan betekenen, en hoe ik je kan ondersteunen.
2. Aanvraag professioneel mentorschap
Als we besluiten samen verder te gaan, ondersteun ik je bij de aanvraag van mentorschap bij de rechtbank. Dit is een wettelijke stap die nodig is om het mentorschap officieel te maken.
3. Start van het mentorschap
Zodra ik door de rechtbank ben benoemd tot jouw mentor, maken we samen duidelijke afspraken. Ik leg alles vast in een dossier en zorg dat je precies weet wat ik voor je kan doen en hoe je mij kunt bereiken.
4. Begeleiding op maat
Ik blijf nauw betrokken en pas mijn begeleiding aan op jouw behoeften. We hebben regelmatig contact via huisbezoeken, telefoon of e-mail, en ik werk samen met jouw netwerk en zorgverleners waar nodig.
5. Waarneming bij afwezigheid
Om continuïteit van de zorg te garanderen, is er bij mijn afwezigheid een waarnemer beschikbaar die de noodzakelijke taken tijdelijk overneemt. Zo weet je zeker dat je altijd op professionele begeleiding kunt rekenen.
6. Verantwoording
Ik leg jaarlijks schriftelijke verantwoording af aan de kantonrechter over mijn werkzaamheden. Daarnaast houd ik bezoekverslagen bij en zorg ik dat alle afspraken goed vastgelegd worden. Uiteraard heb ik een geheimhoudingsplicht, en je mag altijd inzage vragen in jouw dossier.
Heb je een cliënt of naaste die gebaat is bij mentorschap? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Invulling van het mentorschap en kosten
Bij De Mentorij draait mentorschap om betrokkenheid, respect en maatwerk. Ik zorg ervoor dat de cliënt zoveel mogelijk regie behoudt, terwijl ik ondersteuning bied waar dat nodig is. Dit betekent dat ik nauw samenwerk met zorgverleners, familie en andere betrokkenen en altijd handel in het belang van de cliënt. Mijn rol is om keuzes te verduidelijken, beslissingen te nemen als dat nodig is en te zorgen voor een stabiele en veilige situatie.
De kosten voor mentorschap bij De Mentorij zijn vastgesteld volgens de richtlijnen van de kantonrechter. De tarieven zijn opgenomen in artikel 4 van de Regeling beloning voor curatoren, bewindvoerders en mentoren. De branchevereniging Aegis heeft deze tarieven overzichtelijk weergegeven, omgerekend per maand.
Heb je niet de financiële middelen om deze kosten zelf te dragen? Dan kun je een beroep doen op bijzondere bijstand via de gemeente. Dit verzoek kun je zelf indienen, of je bewindvoerder kan je hierbij helpen.
Meer weten over de invulling of kosten? Bekijk de veelgestelde vragen
"Samen werken we aan een waardevol leven,
met respect voor wat jij belangrijk vindt!"
"Erna is betrouwbaar, behulpzaam en zorgzaam. Ze stelt me gerust, helpt me met keuzes maken en is duidelijk als het nodig is"
Cliënt
"Het mentorschap van Erna is professioneel, maar persoonlijk. Ze staat open voor ideëen en kijkt verder dan de standaard oplossingen. Ze is gedreven en open in haar communicatie"
Persoonlijk begeleider
"Erna geeft ons rust. We weten dat ze er is, meedenkt en het beste voor heeft met onze broer.
Dit geeft een veilig en prettig gevoel"
Familielid


Het gezicht achter De Mentorij
Ik ben Erna Nieuwenhuis en met De Mentorij bied ik professioneel mentorschap aan volwassenen die ondersteuning nodig hebben bij beslissingen over zorg, welzijn en begeleiding. Mijn doel is om rust, regie en vertrouwen te bieden, zodat iedere cliënt de zorg krijgt die hij of zij verdient.
Mijn motivatie komt voort uit jarenlange ervaring in de zorg. Ik heb van dichtbij gezien hoe ingewikkeld het kan zijn om de juiste hulp te krijgen en hoe waardevol het is als er iemand naast je staat die meedenkt en belangen behartigt. Met een achtergrond in sociaal werk en ervaring in de gehandicaptenzorg weet ik hoe belangrijk persoonlijke aandacht is. Tegelijkertijd heb ik door mijn werk in de zorgadministratie en andere functies geleerd hoe ik structuur breng en zaken goed regel.
Voor mij draait mentorschap om meer dan praktische ondersteuning. Het gaat om luisteren, meebewegen en zorgen dat iemand zich gehoord voelt. Dat is waar ik voor sta.